W wielu domach Boże Narodzenie nie może obejść się bez świątecznego keksa. To aromatyczne, pełne bakalii ciasto, dziś obchodzi swoją święto. Gospodynie domowe mają swoje sposoby na wypiek ale trzeba pamiętać, że keks najlepiej smakuje na drugi, a nawet trzeci dzień po upieczeniu gdy wszystkie aromaty dobrze się ze sobą wymieszają. Jeśli dziś wciąż został wam keks, warto go zjeść do poświątecznej kawy. Dzięki temu, że dziś mamy niedzielę można uznać, że Boże Narodzenie jest przedłużone o jeden dzień! Smacznego keksa!
Dziś obchodzimy Dzień Keksa
Tradycyjny świąteczny keks to ciasto ucierane na maśle z dużym dodatkiem bakalii. Lekki aromat wanilii, rozchodzący się już w czasie pieczenia, wprowadza nas w dobry świąteczny nastrój. Jeśli jeszcze dziś został wam keks ze świątecznego stołu to warto go zjeść!
- 27.12.2020 09:01 (aktualizacja 17.08.2023 03:13)

Napisz komentarz
Komentarze