Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Dziś obchodzimy Dzień Keksa

Tradycyjny świąteczny keks to ciasto ucierane na maśle z dużym dodatkiem bakalii. Lekki aromat wanilii, rozchodzący się już w czasie pieczenia, wprowadza nas w dobry świąteczny nastrój. Jeśli jeszcze dziś został wam keks ze świątecznego stołu to warto go zjeść!
Dziś obchodzimy Dzień Keksa

W wielu domach Boże Narodzenie nie może obejść się bez świątecznego keksa. To aromatyczne, pełne bakalii ciasto, dziś obchodzi swoją święto. Gospodynie domowe mają swoje sposoby na wypiek ale trzeba pamiętać, że keks najlepiej smakuje na drugi, a nawet trzeci dzień po upieczeniu gdy wszystkie aromaty dobrze się ze sobą wymieszają. Jeśli dziś wciąż został wam keks, warto go zjeść do poświątecznej kawy. Dzięki temu, że dziś mamy niedzielę można uznać, że Boże Narodzenie jest przedłużone o jeden dzień! Smacznego keksa! 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

ReklamaZakład Pogrzebowy Hades S.C. 24/h 600451593, 781791731
Reklama
Wystawa Magdalenki
noc muzeów
faza
koncert dla M
koncert
festiwal nowogrodziec
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPowiat Lubań
Reklama