Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaNeoPunkt Lubań sprawdź na Allegro
Reklama

Letnia zupa warzywna

To idealna propozycja na długi weekend. Aromatyczna, lekka i bardzo zdrowa! Pozwoli cieszyć się wolnym czasem i odpocząć od codziennych zmartwień.
Letnia zupa warzywna

Letnia zupa warzywna z ryżem

Składniki:

  • 2 saszetki białego ryżu Britta
  • 1 duża cebula posiekana
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • 1 gałązka selera naciowego pokrojonego w mniejsze części
  • 1 duża marchewka pokrojona w mniejsze części
  • 1 cukinia pokrojona w mniejsze części
  • 1 papryka pokrojona w paski
  • 1/2 kalafiora rozdrobnionego w mniejsze części
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 liść laurowy
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka posiekanej świeżej bazylii
  • sól
  • Oliwa
  • sól i pieprz

Metoda:

Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

W garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Dodać cebulę, czosnek, seler i marchewkę. Smażyć przez 2 minuty. Dodać cukinię, kalafior, i paprykę, smażyć kolejne 2 minuty. Dodać puszkę pomidorów 2 litry wody i przyprawy.

Całość gotować aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodać ryż i gotować jeszcze przez kilka minut. Podawać z posiekaną bazylią.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Ela 12.06.2020 11:55
...i koniecznie ryż Britta! Gospodynie by się uśmiały, zwłaszcza te co majo gospodarkie :)

ReklamaZakład Pogrzebowy Hades S.C. 24/h 600451593, 781791731
Reklama
Wystawa Magdalenki
noc muzeów
faza
koncert dla M
festiwal nowogrodziec
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPowiat Lubań
Reklama