Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
czwartek, 9 maja 2024 08:04
Reklama
ReklamaCentrum Drewna Gryfów - Profesjonalny skład drewna
Reklama
ReklamaNeoPunkt Lubań sprawdź na Allegro

Bakteria Salmonelli w dwóch partiach chałwy z Kauflandu

Dystrybutor poinformował Głównego Inspektora Sanitarnego o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom

  • KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g Numer partii: 26.09/2K Dta minimalnej trwałości: 25.03.2025 
  • KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g Numer partii: 26.09/1K Dta minimalnej trwałości: 25.03.2025

Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
ReklamaZakład pogrzebowy ZGiUK Lubań
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPowiat Lubań
Reklama