Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
czwartek, 12 grudnia 2024 10:39
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaCentrum Drewna Gryfów - Profesjonalny skład drewna

Magda Gessler w Kościelniku

Kolejna restauracja przechodzi kuchenne rewolucje, tym razem Magda Gessler wraz z ekipą odmienia restaurację noszącą dotychczas nazwę Stacja Kościelnik.

Restauracja istnieje już kilka lat i jak dotąd nie zagrzał tam miejsca żaden z właścicieli. Przez najbliższe trzy dni w byłym budynku stacji kolejowej w Kościelniku Górnym będą miały miejsce „Kuchenne rewolucje”. Jak na razie w tajemnicy trzymana jest informacja jakie dania będą serwowane w restauracji. Pewne natomiast jest to, że kuchni trudno sprostać oczekiwaniom słynnej restauratorki. Według członków ekipy kręcącej materiał prawdopodobne otwarcie będzie miało miejsce w najbliższy czwartek, jednak uzależnione jest to od decyzji właścicieli.

Kuchenne rewolucje to polski program rozrywkowy prowadzony przez Magdę Gessler i emitowany w TVN od 2010 roku. Do programu zgłaszają się restauratorzy mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. 

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler są adaptacją brytyjskiego programu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.

Jak poradzi sobie z kuchennymi wyzwaniami Stacja Kościelnik zobaczymy zapewne w przyszłym roku.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

klient 12.11.2016 20:47
12.11.2016 - byłem , widziałem ,jadłem -totalna żenada we wszystkim łącznie z obsługą . PRZEKRĘT- niemożliwe żeby p. Magda autoryzowała coś takiego . Szkoda słów i czasu żeby to opisywać .Jak ktoś nie wierzy niech jedzie i przekona się na własnej skórze .Gotować niech się nauczą od Czechów - polecam knajpę Camelot na rynku w Hradku - 1/3 ceny a 3 razy tyle o smaku nie wspomnę (polecam donaldowy talerz - chrupiące ,mięciutkie ,rozpływające się w ustach kacze uda z dodatkami wedle upodobań , Jest tam również wiele innych dań np. golonka , schabowy itp.- wyśmienite

Bogdan z Niemiec 02.09.2016 23:07
Już w Łagowie zrewolucjonizowała Szalotkę. 0 klientów i dania śmieciowe

obieckie 02.09.2016 00:44
stacja Kościelnik to stacja przy której nawet pociąg nie staje borosół z kostki i wegetagofry z bit śmietaną i owocami bez kremu i kawałkówsałatka to sama sałatapizza nie to śmieszny placek z tanim serem

znawcatematu 31.08.2016 00:16
po pierwsze ,za dużo gołodupców,ludzie nie mają kasy na knajpy jest ich za dużo w stosunku do ilości ludzipo dwa to koszty stałe wynajem lokalu ,rachunki , opłacić pracowników -sam ZUS ,lekko 10 - 15 tys miesięcznie aby wyjść na zero trzeba mieć minimum 30 tys obrotu miesięcznie ,teraz jak to zrobić ?jaka baza klientów w takiej dziurze jak Leśna nie mówiąc o Kościelniku tak naprawdę można zarobić tylko od piątku do niedzieli -to jest dużo za mało a gdzie zysk ? gdzie amortyzacja sprzętu i lokalu ,trzeba włożyć z 200 tys i to ma się zwracać a nie dziadować od jednego rachunku do drugiegopo trzy demografia robi swoje kilka milionów ludzi za granicą ,drugie tyle ucieka do dużych miast kto ma zapełnić te knajpy ?emeryci? nawet jednej dyskoteki nie ma ,kiedyś były w każdej wiosce ,w tęczy żenada ,kilka tych samych gęb i trochę ludzi na święta ,dawniej każdą sobotę wszędzie było pełno ludzijest kilka knajp co się powodzi ale czy żarcie dobre -ja tego nie jem ,przede wszystkim słone , ogólnie przereklamowane ,z braku laku na takie zadupie to i tak aż nadtonajlepsze żarcie jest tam gdzie są typowe obiady ,najlepiej 2-3 do wyboru ,gotują stare kuchary -dlaczego ? bo maja z góry zaplanowane co ,jak i ile wszędzie tam gdzie jest żarcie z karty i dużo pozycji to jest syf , aby to utrzymać trzeba dużo ludzi ,a to kosztuje zjem pół pizzy i gdzie bym nie poszedł suszy mnie po niej jakbym zjadł 3 garście soligeslerowa bredzi ,nie ma pojęcia o kilku sprawach ,niech najpierw policzy ilu ludzi mieszka w okolicy i ile mają pieniędzy ,do tego doda koszty własneta buda w Kościelniku była do kupienia parę lat temu za 200 tys ,później chcieli milion czy nawet więcej znaleźli kogoś kogo wpuścili w kanał wynajmu - 3 tys miesięcznie (chyba )trzeba jasno sobie powiedzieć że ktoś tam wtopił kupę kasy i już jej nie wyciągnie Geslerowa to ostatnia deska ratunku ,ale to tylko przedłuży agonię Polska powiatowa jest w ruinie i tego typu biznesy nie maja racji bytu a już na pewno nie w Kościelniku jedyny ratunek z znalezienie łosia na wynajem ,lub jelenia co to kupi za milion

Sansui 31.08.2016 08:23
Może jakiś dentysta weźmie, będzie Helmutowi i Heldze kamień czyścił, tak jak pozostałe gabinety w Lubaniu, ba, nawet weterynarz już Niemców obskakuje ;-D, ot paradoks, Niemcy wrócili do swojego miasta :-D ha haha hahaha, mogą wyleczyć zęby i pieski, podziwiać kamienice po rewitalizacji, żeby było zabawniej, trudno mieć pretensje, w końcu Lubaniacy już dawno się na to miasto wysrali.

historia 30.08.2016 21:18
Dodajmy do tego jeszcze "chyba działające" lokale jak Marezo, Stary piec, (Strefa7 -to jeszcze istnieje?) Regeneracja.... Bar Ratuszowy weteran wojenny ;] jest jeszcze jeden taki lokal gdzie robią albo robili pizze chyba Bajtuś gdzieś w okolicach szkoły gimnazjum nr.2 ul. mieckiewicza i mamy komplet na przestrzeni wszystkich 25 lat lokale jakie były i są w Lubaniu.

ps 31.08.2016 16:51
Smaczne GO koło sądu

Fanka pizzy 30.08.2016 17:56
Piazzetta rzeczywiście ma najlepszą pizzę. Myślę,że będzie do końca świata i jeden dzień dłużej....

hhh 30.08.2016 21:25
Ma najlepszą w Lubaniu , ale się pogorszyła poprzez paprykę i inne dodatki ze słoika co czuć smakiem octu na pizzy, ale początki to była najlepsza pizza w Lubaniu i renomę bardzo szybko sobie zrobili jak widać jak chcą to mogą a konkurencja jest duża, były też pizzerie restauracje gdzie tylko raz zamówiłem i koniec zraziłem się, a najgorzej wspominam byłą pizzerię koło EKo w Olszynie - najbogatsza pizza w dodatki a jadło się samo ciasto z odrobiną sera, szybko podzieliła los bankruta. Teraz Toscane sobie chwalę ceny przyzwoite jedzenie super.

Piotr, Lubań 01.09.2016 16:20
W wielu restauracjach w okolicy jadam i powiem szczerze,jak dla mnie najlepsza jest Regeneracja w Lubaniu i Pasja w Gryfowie.Prowansja Olszyńska wg. już się popsuła, jedzenie raz smakuje a raz nie zależy jaki kucharz na zmianie i nie zgodzę się, że była pizzeria która kilka lat temu była w centrum Olszyny miała najgorsze pizzę. Jadałem tam ze znajomymi wiele razy i ciasto było jedno z najlepszych w regionie. Dużo składników i dużo sera a sos czosnkowy rewelacja.Jedyny minus to brak dowozu. Natomiast pizza była pyszna i żal mi jej ponieważ w obecnej Toscanie mieszczącej się w tym samym miejscu, nie zarzucam negatywności ale pizza jest niżej jakości od poprzedniego właściciela (mozzarella ser to tania podróba ,czasem trafia się kilkudniowy sos i dania szału nie robią ... . Raz smakuje a raz nie... Dziś dużo restauracji stosuje zamienniki co za tym idzie gorsza jakość. Piazzetta również straciła swoja renomę stosując tanie produkty, a szkoda bo mieli naprawdę dobrą pizze. Dolomity średnia jakość potraw. Smacznie jest również w Tęczowej jak i w Strefie 7. Bardzo dobre jedzonko jest w Golden Time w Lubaniu, niestety restauracja nie jest otwarta w tygodniu.Stacja nad Kwisą ma ubogą kartę, jedzenie słabej jakości, w sałatce sama sałata, pizza niesmaczna i niestety ceny kosmiczne.aczkolwiek trzymam kciuki na poprawę i liczę na to, ponieważ chętnie wracam w sprawdzone i pyszne miejsca :) bo sam lokal ładny :) powodzenia.p.s Poza tym Ci co jedli prawdziwą włoską pizze to wiedzą, że nasze polskie czy lokalne jej podróby nigdy nie dorównają jej smakiem...

Olszyna 10.08.2019 12:53
To nie o tej pizzeri mówisz ,tamta to była przy stadionie zaraz w tym samym budynku co EKO,to była najgorsza knajpa jaką widziałem,pan G.z Gryfowa ja miał

Marianna 31.08.2016 14:05
To chyba żart z tą Piazzettą?Pizza tania w porównaniu do konkurencji, ale bardzo uboga, dodatków praktycznie w ogóle na niej brak. Dużo lepszą robię w domu, a nie mam pieca do pizzy, tylko zwykły piekarnik. W okolicy najlepsza pizza jest chyba w Olszynie.

Pepe 02.09.2016 19:33
Chyba gumowy ser z ciastem a nie pizzę ....

Kucharz 24.07.2019 23:07
Ty g***** babo nie masz pojęcia o bożym świecie jeśli jesz to g..no od nich i twierdzisz ze jest smaczneMasakra

nnnnnn 30.08.2016 12:55
Ktoś wie czy Faraon ( ul. różana koło szkoły z basenem), Texas (policja) , Dolomity (obwodnica) czy te punkty jeszcze działają ?

Arek246 30.08.2016 18:08
Faraon nie istnieje i nie wróci, Dolomity prawdopodobnie od połowy wrzesnia pod nową nazwą i nowy właściciel, obecnie tam przeprowadzany jest remont. pozdrawiam

c 30.08.2016 21:07
Kucharz, który robił w dolomitach otworzył swoją pizzerinę Piazzetta i dlatego dolomity upadły.

Klaudia Machniej 01.09.2016 08:35
Bzdury wyssane z palca. To,ze Dolomity zostały zamknięte to nie znaczy,ze "upadły". Gówno wiesz ,a sie wypowiadasz. Kl

Magda 01.09.2016 22:56
Dolomity miały najlepszą pizzę, 100 razy lepszą niż Piazzetta

Majster 30.08.2016 19:28
Podane miejsca już nie funkcjonują.

hhh 30.08.2016 10:17
Każda restauracja jest kowalem swego losu a wybór jest taki że ludzie śmieci już nie jedzadi tego trzeba trafić z jakością do ceny. Są w okolicy restauracje gdzie można dobrze zjeść w nie wygórowanej cenie, Pasja w Gryfowie, Toscana w Olszynie czy koło fotardaru w Olszynie. Problem też stanowi brak dobrych kucharzy. Bo kto jest dobry ma stawkę że nie opłaca mu się odchodzić. W lubaniu lubiłem pizze z piazetty, chodź od jakiegoś czasu papryka i dodatki ze słoika psują smak. Hamburger koło tęczy rewelacja już wiele lat. Kto dba o cenę i jakość to funkcjonuje.

Bartek 30.08.2016 07:47
To będzie kuchenna porażka. Alibi padło, Oregano padło, Wabia na sprzedaż, restauracja lokal obok biedronki w mieście na sprzedaż, Takis padł, Zanubia (za prokuraturą) upadła, Dalmacja zamknięta z przyczyn technicznych, Mała gastronomia (pl. strażacki) zlikwidowana i Punkt małej gastronomi koło sądu zlikwidowana. Nie wspominając. Można by jeszcze doliczyć kilka innych lokali jak Piwnica (ul. spółdzielcza) zmieniali się właściciele i nazwy, ale padało jedno po drugim. Wiktor czy też Blu flash (obwodnica)... lokal Haven albo Havana na ul. wąskiej już nawet nie pamiętam nazwy... pewnie by się jeszcze coś znalazło. Los tego nowego lokalu jest już przesądzony.

Sansui 30.08.2016 10:34
Jedyne co ma rację bytu to coś pokroju sprytnej gosposi, obiady po 5zł + umowa z OPS (MOPS)... parodia jakaś, aaaaaaa z resztą, nie jeden lokal padł po wizycie gwiazdy M, więc czemu ten ma nie paść.

xxxx 30.08.2016 12:56
sprytna gosposia faktycznie jest dobra i na tej samej ulicy jest jeszcze piazzetta :]

tanks 30.08.2016 05:24
dlaczego przestało się powodzić , proste - kiedyś była dyskoteka i skupisko dla lokalnych pijaczków którzy aby nie siedzieć po przystankach koczowali tam, jak zaczęły się burdy i pogoniono lokalnych pijaczków przestało się powodzić , zarabia sklep nieopodal. A krzyż przy torach mówi o przeszłości tej stacji i dyskoteki co tam kiedyś była.

Fanka 29.08.2016 22:34
No nareszcie. Może Pani Magda choć jedną restauracje w naszej okolicy zrobi z prawdziwego zdarzenia. Jak narazie Stacja Kościelnik kojarzy mi się z obrzydliwą pizzą i rosołem z kostki. Droga Pani Gessler wszystko w Pani rękach, czekamy z niecierpliwością na efekty.

Sansui 29.08.2016 19:24
Wino schowajcie.

lolek 29.08.2016 18:18
potrawy przekombinowane coś na styl Zielonego Pieca, no i ceny wygórowane, jak ktoś chce zjeść i się najeść to na pewno nie tam niestety

tanks 29.08.2016 18:08
https://i.ytimg.com/vi/We5m...

Reklama
Reklama
ReklamaZakład Pogrzebowy Hades S.C. 24/h 600451593, 781791731
Jarmark Radogoszcz
konkurs
koncert
Sylwester
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPizzeria Marezo Lubań
Reklama