Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
czwartek, 28 marca 2024 14:48
Reklama
ReklamaCentrum Drewna Gryfów - Profesjonalny skład drewna
Reklama
Reklama
ReklamaNeoPunkt Lubań sprawdź na Allegro

Leśne zapachy w kuchni

Jesienne naleśniki z farszem z kaszy gryczanej białej i z grzybami to kolejna propozycja na wrześniowe obiady i kolacje. To prosty sposób na wypełnienie kuchni leśnymi zapachami sezonowych grzybów.
Leśne zapachy w kuchni

Składniki:

Naleśniki:

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

1 szklanka mleka

3/4 szklanki wody

szczypta soli

3 łyżki roztopionego masła

Farsz:

200g kaszy gryczanej białej (np. marki Halina)

1 cebula posiekana

1 ząbek czosnku drobno posiekany

1 garść suszonych grzybów

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka bułki tartej

1 łyżka masła

1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie)

Sól, pieprz

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć i ugotować. Wystudzić i drobno posiekać.

Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać olej, smażyć cebulę aż zmięknie dodać czosnek oraz grzyby i smażyć przez 3 minuty. Wyłączyć gaz, dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotować naleśniki – wszystkie składniki wymieszać, a następnie smażyć kilka minut aż się zarumienią.

Naleśniki napełnić gotowym farszem. Podawać na ciepło.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
ReklamaZakład Pogrzebowy Hades S.C. 24/h 600451593, 781791731
Reklama
ReklamaPunk Pobrań COVID-19 i badania laboratoryjne
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPowiat Lubań
Reklama