Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
czwartek, 28 marca 2024 13:32
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Gryczane naleśniki z łososiem i rukolą

Wszyscy uwielbiamy naleśniki. W wersji na słodko to doskonałe śniadanie lub podwieczorek, my jednak proponujemy prosty przepis na bezglutenowe, wytrawne naleśniki z łososiem, serkiem feta oraz rukolą. Świetnie sprawdzą się jako lekki obiad, który doda energii na pozostałą część dnia.
Gryczane naleśniki z łososiem i rukolą

Bezglutenowe gryczane naleśniki z łososiem i rukolą

Składniki:

Naleśniki:

  • 1 szklanka mieszanki do wypieku pizzy z mąką gryczaną (np. Ocelio)
  • 2 szklanki mleka krowiego lub napoju roślinnego (np. Ocelio)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli

Dodatki do naleśników:

  • łosoś wędzony
  • marchewka
  • ogórek
  • ser feta miękki
  • jogurt naturalny
  • koperek
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Wszystkie składniki naleśników mieszamy.

Ser feta rozdrabniamy w misce dodajemy tyle jogurtu aby powstała masa, którą da się rozsmarować na naleśnikach. Doprawiamy pieprzem i posiekanym koperkiem.

Marchew obieramy i wycinamy za pomocą obieraczki długie cienkie paski. Ogórka dobrze myjemy i postępujemy tak samo jak z marchewką. Rukolę myjemy.

Smażymy naleśniki.

Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję serka, układamy marchewkę, ogórka, plasterki łososia i rukolę. Naleśniki zawijamy i podajemy w całości lub kroimy w plastry.

Smacznego!

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
ReklamaZakład pogrzebowy ZGiUK Lubań
Reklama
ReklamaPunk Pobrań COVID-19 i badania laboratoryjne
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPizzeria Marezo Lubań
Reklama